Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-03@04:17:12 GMT

مشق شب حذف شده است ؟

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۱۵۹۴۴

مشق شب حذف شده است ؟

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: فعالیت‌هایی که توسط دانش‌آموز انجام می‌شود باید مهارتی بوده و با زندگی اجتماعی او مربوط باشد، در این صورت این فعالیت اثربخش و ماندگار خواهد بود.

 

در سند تحول بنیادین و برنامه درسی ملی به مهارت‌هایی که لازم است برای کودکان ارائه شود اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تکالیف به شیوه سنتی، نظارتی از سوی معلم بر تکالیف در منزل وجود ندارد و از سوی دیگر برای خانواده‌هایی که آمادگی ندارند تنش زا است. برنامه‌های مهارتی باعث مشارکت فعال خانواده‌ها در امور درسی دانش‌آموز خواهد شد.

 

مهارت خواندن نوشتن و مشاهده فعال باید در دانش‌آموزان و کودکان تقویت شود به گونه‌ای که دانش‌آموز بتواند علاوه بر کتاب درسی، کتاب‌های داستان را نیز بخواند و خلاقیت خود را بروز دهد.اکنون تکالیف مهارت محور جایگزین مشق شب سنتی شده است و دانش‌آموزان تکالیف درسی را زیر نظر معلم انجام می‌دهند و نقش نظارتی بر یادگیری با معلم است.

 

کارهای عملی خارج از مدرسه، هرچند برای بعضی از خانواده‌ها ناخوشایند بوده و زحمات زیادی را دربردارد اما به تثبیت یادگیری کودک کمک شایانی می‌کند.آبان‌ماه امسال، وزیر آموزش‌وپرورش شیوه‌نامه طرح تکالیف مهارت محور را به مدیران کل استان‌ها، مناطق، نواحی و مدیران مدارس ابلاغ کرد.

 

سید محمد بطحایی در راستای سیاست ضرورت ایجاد و توسعه فرصت‌های یادگیری در کلاس، مدرسه و خارج از آن و رویکرد مهارت محوری و افزایش همسویی و هماهنگی یادگیری‌ها با نیازهای فردی و اجتماعی، شیوه‌نامه اجرای آزمایشی طرح تکالیف مهارت محور را در دوره اول ابتدایی(پایه‌های اول تا سوم) به ادارات کل آموزش‌وپرورش استان‌ها، مناطق، نواحی و مدیران مدارس ابلاغ کرد.

 

این طرح آزمایشی در تمام مناطق آموزشی استان‌ها که کلاس‌هایی با جمعیت 15 الی 26 نفر دارند اجرا خواهد شد و بخشی از فعالیت‌های یادگیری به‌صورت تمرینی در راستای آموزش و یادگیری مهارت‌های اساسی مانند خواندن، نوشتن، دانش ریاضی، مشاهده کردن، سخن گفتن، گوش دادن و غیره در کلاس درس یا محیط مدرسه و در تعامل و مشارکت معلم و دانش‌آموز انجام می‌شود.

 

در طرح تکالیف مهارت محور،معلم در زمان رسمی کلاس درس پس از آموزش و شناسایی دشواری یادگیری دانش‌آموزان، تکالیف را جهت تثبیت و تعمیق یادگیری تعیین کرده و بخشی در قالب تکالیف مهارت محور که مرتبط با مهارت‌های موردنیاز محیط واقعی زندگی در خارج از کلاس درس است ارائه خواهد شد.

 

سیدمحمد حسینی، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار کرد: تکالیف شب دانش‌آموزان ابتدایی حذف نشده است و برنامه‌ای نیز برای حذف مشق شب وجود ندارد.وی افزود: محتواهای آموزشی مبنی بر انجام فعالیت توسط دانش‌آموز و محور قرار گرفتن دانش‌آموز با راهنمایی و هدایت آموزگار تنظیم شده است.

 

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: فعالیت‌هایی که توسط دانش‌آموز انجام می‌شود باید مهارتی بوده و با زندگی اجتماعی او مربوط باشد، در این صورت این فعالیت اثربخش و ماندگار خواهد بود.حسینی ادامه داد: در حال حاضر و با اجرای ارزشیابی توصیفی فعالیت‌های دانش‌آموز و آزمون‌های معلم، رویکرد مهارتی پیدا کرده و عملکردی است.

 

وی در مورد برنامه‌های آموزشی که برای معلمان متناسب با تغییر محتواهای آموزشی در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: آموزش معلمان و توجیه و تبیین تکالیف مهارت محور برای تمامی معلمان انجام شده است.معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی یادآورشد:همچنین در زمینه ارزشیابی توصیفی نیز آموزش‌های ضمن خدمت و مورد نیاز به مجریان برنامه ارائه شده است.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: آموزش وپرورش گوناگون مشق شب مهارت نوشتن جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۱۵۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین

مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان قزوین از بازگشت ۴۶۱ نفر دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به تحصیل در سال تحصیلی جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، نقی سیاهکالی مرادی عصر امروز -سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت- در نشست خبری با خبرنگاران و اهالی رسانه استان اظهار کرد: شعار هفته معلم در سال تحصیلی گذشته ۱۹۹ دانش آموز قزوینی در ۱۴ رشته المپیادی پذیرفته شدند.

وی از ساخت و بهره‌برداری از ۷۴ زمین چمن مصنوعی برای دانش‌آموزان در طول ۲ سال اخیر خبر داد و گفت: عمده این زمین‌های چمن درون مدارس استان ساخته شده و با توجه به تجارب تلخ گذشته آنها را اجاره نمی‌دهیم تا دانش‌آموزان بتوانند حداقل ۱۰ تا ۱۵ سال از آنها بهره بگیرند. در ضمن بنا داریم تا پایان امسال تعداد این زمین‌های چمن مصنوعی را به ۱۰۰ زمین برسانیم.

دبیر شورای آموزش و پرورش استان قزوین همچنین از شناسایی ۹۹۰ کودک بازمانده از تحصیل خبر داد و افزود: با مساعدت و همراهی خیران ۴۶۱ نفر از دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به تحصیل برگشتند که ۴۷ درصد کل این دانش‌آموزان را شامل می‌شوند.

سیاهکالی مرادی به اختصاص ۳۰ میلیارد تومان بودجه و اعتبار در قالب طرح ملی شهیدسلیمانی برای ساخت این زمین‌های چمن مصنوعی اشاره کرد و گفت: همچنین ساخت استخر دانش‌آموزی شهیدرجایی به ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و امسال افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات ورزشی معلمان با حضور ۳۵۰۰ نفر معلم از ۱۴ مدرسه ادامه داد: با توجه به موج بازنشستگی معلمان در استان قزوین ۱۱۹۰ نفر جذب معلم از طریق آزمون استخدامی داشتیم.

مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان قزوین یادآور شد: در یک‌سال اخیر ۵۶۵ نفر برای انتخاب معلم نمونه در مرحله نخست شناسایی شدند که ۱۶۷ نفر در دوره ابتدایی، ۱۳۷ نفر در مقطع متوسطه اول و ۱۲۷ نفر هم در مقطع متوسطه دوم کار می‌کنند. در نهایت از بین این افراد ۴۰ نفر شامل ۱۵ معلم ابتدایی، ۱۳ نفر معلم متوسطه اول و ۱۲ نفر متوسطه دوم انتخاب شدند که در نهایت ۳ نفر معلم برگزیده کشوری و ملی داشتیم.

سیاهکالی مرادی همچنین با اشاره به تجهیز و تکمیل اردوگاه دانش‌آموزی یانس‌آباد گفت: قرار است این اردوگاه برای اقامت خبرنگارانی که با آموزش و پرورش همکاری دارند، به مدت حداقل یک‌شب در اختیار خبرنگاران و خانواده آنها قرار گیرد.

کد خبر 749461

دیگر خبرها

  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • گفته و ها و ناگفته های معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور
  • اردو‌های تابستانی دانش‌آموزان یمنی 
  • ۱۰ مصدوم در حادثه رانندگی محور یزد-طبس
  • ۱۰ مصدوم در حادثه اتوبوس حامل دانش‌آموزان یزدی در محور یزد-طبس
  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان قزوین
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد