Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@05:03:57 GMT

‌تکالیف مهارت‌محور یا مشق‌های کسالت‌آور؟

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۶۷۸۶۲

‌تکالیف مهارت‌محور یا مشق‌های کسالت‌آور؟

‌معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش‌وپرورش استان قم گفت: تکلیفی که دانش‌آموز به عنوان مکمل آموزشی در منزل انجام می‌دهد حذف نمی‌شود و آنچه که طی چند ماه اخیر در رسانه‌های مختلف تحت عنوان حذف مشق شب بیان می‌شود، درست نیست.

‌مریم سادات پناهنده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا‌، در خصوص طرح حذف مشق شب عنوان کرد: من جزء پایه گذاران این برنامه بوده‌ام و کاملا در جریان جزئیات این طرح هستم، مشق شب حذف نشده بلکه این طرح یک برنامه جایگزینی تکالیف مهارت محور به جای مشق‌های تکراری و کسالت آور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اصلا تکلیفی که دانش‌آموز به عنوان مکمل آموزشی در منزل انجام می‌دهد حذف نمی‌شود و آنچه که طی چند ماه اخیر در رسانه‌های مختلف تحت عنوان حذف مشق شب بیان می‌شود، درست نیست.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش‌وپرورش استان قم در رابطه با هدف اجرای این طرح اظهار کرد: بعد از بررسی‌های انجام شده و با توجه به تغییر رویکرد آموزشی و محتوای کتب که از ابتدای سال 1390 شاهد آن بوده‌ایم، محتوا مبنی بر انجام فعالیت توسط دانش‌آموز و محور قرار گرفتن دانش‌آموز با راهنمایی و هدایت آموزگار تنظیم شد، در مدرسه این برنامه با افزودن مکمل‌های فرضی و تغییر شیوه‌های یاددهی و یادگیری توسط معلمان به مرور در حال انجام بوده و هست.

تکلیف منزل؛ سنت نوشتاری تکراری

وی ادامه داد: تکالیف منزل همچنان با توجه به رویکرد سابق به دانش‌آموز داده می‌شد و این به سنتی نوشتاری و تکراری تبدیل شده بود؛ تکلیفی ارزشمند است که پلی بین آموخته دانش‌آموز و تثبیت آن با زندگی حال حاضر و آینده وی ایجاد کند و به همین دلیل بحث مهارت آموزی مطرح شد و این برنامه اجرا شد، البته هنوز جای کار دارد و نیاز به آموزش معلمان، بررسی بیشتر طرح و توجیه اولیا و دانش‌آموزان احساس می‌شود.

پناهنده خاطرنشان کرد: این برنامه در کلاس‌هایی به صورت دقیق و فنی قابل اجرا است که تعداد دانش‌‌آموزان حداکثر 26 نفر باشد، با توجه به تراکم جمعیت در مدارس، این برنامه به صورت گزینشی در برخی کلاس‌ها در حال اجرا است، باید توجه داشت که این طرح مخصوص پایه‌های اول تا سوم ابتدایی بوده و به همین دلیل دایره انجام کار محدود است، البته این مسئله نافی انجام فعالیت‌های مهارتی توسط معلمان و پیگیری توسط اولیا در منزل نیست.

تکالیف مهارت‌محور می‌شود

وی در ادامه تاکید کرد: یک سری برنامه آموزشی برای مجریان این برنامه که با احتساب مدارس غیردولتی به بیش از 100 کلاس درسی در سطح استان می‌رسد، تدارک دیده شده و کارگاه‌های آن به صورت مسیری در حال برگزاری است و تعدادی کلاس تخصصی هم در حال حاضر و تعدادی در ماه‌های آینده برگزار می‌شود، علاوه بر این‌ها بروشورهای آموزشی در اختیار معلمان قرار گرفته و در جلسات اولیا و مربیان، معلمان آموزش دیده شرکت کرده و به اولیا توضیحات لازم را ارائه داده‌اند.

معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش قم بیان کرد: با توجه به اینکه هر تغییری مقاومتی در پی دارد و برنامه مشق شب سال‌ها در دستور محورهای آموزشی کشور وجود داشته و هنوز هم قرار دارد، قطعا اذهان آماده پذیرش این مسئله نیستند وما تمام تلاش خود را برای این مسئله به کار می‌گیریم.

وی در پایان گفت: تاکید می‌شود که حذف مشق شب را در برنامه نداریم بلکه تکالیف تکراری حذف و تکالیفی که بتواند به دانش‌آموز کمک کند تا آنچه را که می‌آموزد در زندگی واقعی استفاده کند، جایگزین مشق شب شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حذف مشق شب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۶۷۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین

مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان قزوین از بازگشت ۴۶۱ نفر دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به تحصیل در سال تحصیلی جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، نقی سیاهکالی مرادی عصر امروز -سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت- در نشست خبری با خبرنگاران و اهالی رسانه استان اظهار کرد: شعار هفته معلم در سال تحصیلی گذشته ۱۹۹ دانش آموز قزوینی در ۱۴ رشته المپیادی پذیرفته شدند.

وی از ساخت و بهره‌برداری از ۷۴ زمین چمن مصنوعی برای دانش‌آموزان در طول ۲ سال اخیر خبر داد و گفت: عمده این زمین‌های چمن درون مدارس استان ساخته شده و با توجه به تجارب تلخ گذشته آنها را اجاره نمی‌دهیم تا دانش‌آموزان بتوانند حداقل ۱۰ تا ۱۵ سال از آنها بهره بگیرند. در ضمن بنا داریم تا پایان امسال تعداد این زمین‌های چمن مصنوعی را به ۱۰۰ زمین برسانیم.

دبیر شورای آموزش و پرورش استان قزوین همچنین از شناسایی ۹۹۰ کودک بازمانده از تحصیل خبر داد و افزود: با مساعدت و همراهی خیران ۴۶۱ نفر از دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به تحصیل برگشتند که ۴۷ درصد کل این دانش‌آموزان را شامل می‌شوند.

سیاهکالی مرادی به اختصاص ۳۰ میلیارد تومان بودجه و اعتبار در قالب طرح ملی شهیدسلیمانی برای ساخت این زمین‌های چمن مصنوعی اشاره کرد و گفت: همچنین ساخت استخر دانش‌آموزی شهیدرجایی به ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و امسال افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات ورزشی معلمان با حضور ۳۵۰۰ نفر معلم از ۱۴ مدرسه ادامه داد: با توجه به موج بازنشستگی معلمان در استان قزوین ۱۱۹۰ نفر جذب معلم از طریق آزمون استخدامی داشتیم.

مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان قزوین یادآور شد: در یک‌سال اخیر ۵۶۵ نفر برای انتخاب معلم نمونه در مرحله نخست شناسایی شدند که ۱۶۷ نفر در دوره ابتدایی، ۱۳۷ نفر در مقطع متوسطه اول و ۱۲۷ نفر هم در مقطع متوسطه دوم کار می‌کنند. در نهایت از بین این افراد ۴۰ نفر شامل ۱۵ معلم ابتدایی، ۱۳ نفر معلم متوسطه اول و ۱۲ نفر متوسطه دوم انتخاب شدند که در نهایت ۳ نفر معلم برگزیده کشوری و ملی داشتیم.

سیاهکالی مرادی همچنین با اشاره به تجهیز و تکمیل اردوگاه دانش‌آموزی یانس‌آباد گفت: قرار است این اردوگاه برای اقامت خبرنگارانی که با آموزش و پرورش همکاری دارند، به مدت حداقل یک‌شب در اختیار خبرنگاران و خانواده آنها قرار گیرد.

کد خبر 749461

دیگر خبرها

  • باز شدن گره استخر دانش آموزی قوچان به دستان آب و فاضلاب
  • ۱۰ مصدوم در حادثه رانندگی محور یزد-طبس
  • ۱۰ مصدوم در حادثه اتوبوس حامل دانش‌آموزان یزدی در محور یزد-طبس
  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان قزوین
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد