Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@10:48:25 GMT

تکالیف مهارت محور جایگزین مشق شب در ابتدایی می شود

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۸۴۰۰

تکالیف مهارت محور جایگزین مشق شب در ابتدایی می شود

رضوان حکیم زاده در حاشیه مراسم معارفه مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تکالیف مهارت محور برای دانش آموزان مقطع ابتدایی اظهارداشت: برنامه ای که ما برای تکالیف مهارت محور داریم این است که به جای این که دانش آموزان  رونویسی های تکراری و بی حاصل داشته باشند و ذهنشان با محفوظات پر شود بتوانند فعالیتهای عملی را انجام دهند و مهارت های اصلی مورد نیاز در کودکی را یاد بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مهارت زندگی در سند برنامه درس ملی مشخص شده که باید در دوره ابتدایی به آن  توجه شود و معلمان هم با خلاقیت و توانمندی خودشان بتوانند فعالیتهای متنوعی را پیش بینی کنند تا مهارتهای پایه ای دانش آموزان هم تقویت شود.

حکیم زاده تصریح کرد: مهارت خواندن نوشتن و مشاهده فعال باید در دانش آموزان و کودکان تقویت شود و به جای این که کودکان فقط روخوانی کنند کاری کنند تا بتوانند یک کتاب قصه را بخوانند و در مهارت نوشتن هم توصیه شده معلمان کمک کنند به جای نوشتن تمرین هایی که شاید هیچ فایده ای ندارد بتوانند به صورت خلاق مشاهدات خودشان را یادداشت کنند و از این طریق خلاقیت خود را بروز داده و پرورش دهند.

وی گفت: تکالیف مهارت محور جایگزین مشق شب سنتی شده است و دانش آموزان تکالیف درسی را زیر نظر معلم انجام می دهند و نقش نظارتی بر یادگیری با معلم است نه خانواده اما در ساعات خارج از مدرسه باید کارهای عملی انجام دهند و آموخته های درون مدرسه را عملی تثبیت کنند تا مهارت خود را متناسب با دوران کودکی تقویت کنند.

معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در خصوص بازنگری در کتب ابتدایی که سنگین است و متناسب با سن آنها نیست بویژه کتاب ریاضی برای روستائیان گفت: در رابطه کتاب های درسی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی مسئول است اما در اهداف برنامه های آموزشی که برگرفته از سند تحول است قرار شده کتاب ها در راستای اهداف دوره های تحصیلی مصوب شود و به تناسب افراد و وزن کتابها اگر نیاز باشد اصلاحیه و بازنگری هم انجام می شود و از تمرکز در روی فقط کتاب درسی باید حرکت کرده و به سمت یادگیری متعدد پیش برویم تا در دوره ابتدایی فقط کتاب درسی محور کار قرار نگیرد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در زمینه تامین معلم مورد نیاز کودکان مقطع ابتدایی هم یادآورشد: با دانشگاه فرهنگیان هماهنگ شده و با افزایش ظرفیت این دانشگاه و صدور مجوزهای جدید از سوی سازمان استخدامی امیدواریم سهمیه بیشتری برای آموزگاران ابتدایی در استخدام های بعدی داشته باشیم و اعلام آمادگی هم کرده ایم معلمانی که از ابتدایی به راهنمایی وارد شده اند و رشته هایشان مرتبط نیست و سابقه کار با کودک را ندارند به مدارس متوسطه بازگردند و سهیمه استخدامی متوسطه هم در اخیتار ابتدایی قرار گیرد.

وی بیان کرد: امیدواریم مرکز نیروی انسانی وزارت خانه هم توجه بیشتری کند تا نیروی مورد نیاز متخص و علاقمند و با انگیزه را در ابتدایی به عنوان پایه ای ترین مقطع جذب کنیم.

حکیم زاده در خصوص توسعه پیش دبستانی هم تصریح کرد: از آنجا که این دوره بسیار مهم است، تمرکز خود را روی توانمند سازی مربیان و آموزش های لازم در مقطع پیش دبستانی اختصاص داده ایم و در این راستا اولین همایش هویت ایرانی کودکان اسلامی با تمرکز بر پیش دبستانی در استان یزد را برگزار می کنیم و از همه ظرفیت های آموزش و پرورش برای توسعه پیش دبستانی استفاده خواهد شد.

وی بیان کرد: استان قزوین هم می تواند در این زمینه پیشگام و الگوی ما باشد و برای جذب ۱۰۰ درصدی نوآموزان تجارب آنها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

حکیم زاده گفت: در مقطع ابتدایی ۸  میلیون و ۳۷ هزار دانش آموز داریم که در بیش از ۶۴ هزار مدرسه مشغول تحصیل هستند و در پیش دبستانی بیش از یک میلیون نوآموز داریم.

کد خبر 4460937

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل آموزش و پرورش قزوین پیش دبستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۸۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه‌های اجرایی مکلف به اختصاص بخشی از بودجه عمرانی به مهارت آموزی کارگران شدند

مهرداد عظیمی در مراسم روز جهانی کارگر در سنندج اظهار داشت: پس از تصویب اساسنامه سازمان فنی و حرفه ای پس از چند دهه، براساس یکی از بندهای آن، تمام دستگاه‌های دولتی مکلف اند بخشی از بودجه عمرانی سالانه خود را صرف آموزش مهارت‌های کارگران دهند که عدد قابل توجهی است.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور عظیمی با اشاره به کاهش ۱۴ درصدی آمار صدمات حین کار در کشور ادامه داد: در واگذاری امر آموزش به بخش خصوصی رشد ۱۱۴۰ درصد داشته ایم.

 وی با اشاره به نامگذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار داشت: انقلاب ما انقلاب مردمی است و اقتصاد هم باید در دستان کارگران و کارفرمایان راهبری شود.

عظیمی بیان کرد: هر میزان از اقتصاد دولتی فاصله بگیری و شرایط مشارکت مردم در امورات اقتصادی موفق خواهیم بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: کردستان و مردمان قهرمانش صفحات زرینی از تاریخ پرافتخار را به نام خود به ثبت رساندند و ایران به وجود کردستان افتخار می‌کند.

وی با بیان اینکه این استان دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی است که یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های آن سرمایه نیرو‌های انسانی است، گفت: باید الگو‌های موفق را به کشور تحویل دهند.

عظیمی با تاکید بر اینکه یکی از ماموریت‌های بخش استان معرفی درست و حرفه‌ای ظرفیت‌های استان است، ادامه داد: استاندار کردستان شجاعانه با استفاده از ظرفیت‌های سنتی و آیینی، تلاش دشمن برای بدنام کردن این استان را خنثی می‌کند.

در این مراسم از کارگران برتر تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز پایان یافت
  • اختصاص ۲۰ میلیارد تومان تجهیزات به هنرستان‌های چهارمحال و بختیاری
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان قزوین
  • آموزش ایمنیِ ترافیک به ۴۶۰۰ از دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان غربی
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • دستگاه‌های اجرایی مکلف به اختصاص بخشی از بودجه عمرانی به مهارت آموزی کارگران شدند