Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ رضوان حکیم زاده، معاون مقطع ابتدایی وزارت آموزش و پرورش امروز، هفتم شهریورماه، در نشست خبری نمایشگاه دستاوردها و عملکرد یک‌ساله وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تا امروز یک میلیون و 296 هزار و 926 دانش‌آموز کلاس اولی ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: هفت میلیون و 829 هزار و 367 نفر در دوره ابتدایی ثبت نام کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم 50 هزار نفر افزایش ثبت‌نام در کلاس اول را داشته باشیم و امیدواریم همه کودکان لازم التعلیم فرصت تحصیل پیدا کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به روند خوب پذیرش اتباع اشاره کرد و گفت: دستورالعمل نحوه ثبت‌نام و پذیرش پیش دبستانی صورت گرفت و اقدام خوبی بود. در این دستورالعمل رسمی بودن دوره و اداره آن به دو شیوه دولتی و غیردولتی مورد اشاره قرار گرفت و از استان‌ها خواسته شد همانند سال قبل مدارس دولتی از تمام ظرفیت خود برای پوشش پیش دبستانی استفاده کنند.

حکیم زاده به حمایت‌ها و اعتبارات برای مناطق محروم و دو زبانه اشاره کرد و گفت: تا امسال افزایش نرخ پیش دبستانی را از 38 به بالای 74 درصد رساندیم. هدف‌گذاری کردیم نرخ پوشش در دو استان به صد در صد برسد. نرخ پوشش در چند استان به بالای 80 و در برخی به بالای 90 درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه در پایه اول تا سوم دوره ابتدایی تکالیف مهارت‌محور را به جای مشق شب خواهیم داشت گفت: برای چهارم تا ششم دو ساعت از ساعت درسی در اختیار مدرسه قرار می‌گیرد و دو ساعت برنامه ویژه مدرسه را خواهیم داشت. هنوز جزئیات دقیق مشخص نشده اما پیش‌بینی می‌کنیم قسمتی از محتوا و حجم کتب کاهش یابد تا معلم بتواند دو ساعت برنامه ویژه را اجرا کند.

وی درباره درجه‌بندی مربیان پیش دبستانی عنوان کرد: برای اولین بار در دستورالعمل پیش دبستانی اشاره شده حتما باید براساس قانون کار مربیان مشمول پرداخت حقوق شوند. اگر این دستورالعمل بخوبی پیگیری شود مبنای خوبی خواهد بود تا موارد اداری بیمه و... رعایت شوند. برای درجه‌بندی مربیان نیز چارچوب و استاندارد صلاحیت‌های حرفه‌ای را تنظیم کردیم و پیش‌بینی شده مربیان از سطوح عادی و پیشرفته و حرفه‌ای مدنظر باشند که اگر این چارچوب مصوب شود می‌توانیم ساماندهی خوبی از جهت مبناهای علمی داشته باشیم.

حکیم زاده درباره نرخ تکرار پایه در دوره ابتدایی گفت: به طور میانگین سه درصد نرخ تکرار پایه داریم که بیشتر در کلاس اول اتفاق می‌افتد. البته با توسعه پیش دبستانی‌ها نرخ تکرار پایه کاهش یافته و این سیاست جدی را برای توسعه پیش دبستانی‌ها دنبال می‌کنیم.

حکیم‌زاده در پاسخ به این پرسش که برای افزایش نشاط در مدارس به ویژه برای سه ساله اول ابتدایی چه برنامه‌هایی دارید، اظهار کرد: افزایش نشاط منوط به داشتن میز و نیمکت تک نفره و یا دو نفره نیست بلکه باید به شناسایی عوامل نشاط و استرس توجه کرد؛ این مهم شامل تعاملات و آگاه‌سازی خانواده‌ها نیز می‌شود. توانمندسازی معلمان و تعامل با دانش‌آموز از دیگر مواردی است که باید مدنظر قرار داده شود. معلمان نباید هیچ کودکی را نادیده بگیرند. بلکه باید به نحوی رفتار کنند که محبت آنان در میان تمام دانش آموزان تقسیم شود.

وی ادامه داد: مدرسه دارای چهار بعد است که شادابی و نشاط باید در تمام آنها مورد توجه قرار گیرد و صرفاً به مسائل ظاهری محدود نشود. موارد استرس‌زا نیز در این میان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند که سازمان‌های بیرونی همچون سازمان صداوسیما می‌توانند در این زمینه نقش بهینه را ایفا کنند. ایجاد نگرش مثبت و منفی در خانواده اتفاقی است که از سوی سازمان صداوسیما به عنوان یک دانشگاه می‌تواند رخ دهد.

وی با بیان اینکه در مناطق روستایی که دارای ضریب محرومیت هستند و در حاشیه شهرهای پرجمعیت و مناطق دوزبانه پیش دبستانی به شکل حمایت دولتی اجرایی می‌شود و در سایر بخش‌ها بخش خصوصی ورود پیدا می‌کند، تصریح کرد: در مراکز شهرهای بزرگ هم از فضای مجازی مدارس دولتی استفاده می‌کنیم تا بسیاری از خانواده‌ها بتوانند با هزینه‌های کمتر فرزندان خود را به پیش دبستانی هدایت کنند.

وی به اقدامات صورت گرفته به منظور افزایش میزان سطح پوشش تحصیل دانش‌آموزان پایه ابتدایی اشاره و عنوان کرد: برای اولین بار در چهار استان به صورت نقطه به نقطه و تفکیکی عواملی که زمینه حضور دانش‌آموزان در مدرسه را مهیا می‌کنند بررسی کردیم. بسیاری از عوامل فرهنگی مانع حضور      دانش‌آموزان در مدارس هستند. عدم حضور دانش‌آموزان در مدارس کمتر به نبود معلم یا مدرسه مرتبط است بلکه بخش عمده‌ای از آن به عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باز می‌گردد به این جهت به صورت هدفمند با توجه به تفاوت‌های استان‌ها دست به برنامه‌ریزی زدیم و در مناطق مرزی که برخی تعصبات وجود دارد از حضور مقامات محلی و کارشناسان دینی برای توجیح خانواده‌ها استفاده کردیم.

حکیم زاده در تبیین برنامه‌های در نظر گرفته شده برای آغاز سال تحصیلی با توجه به همزمان شدن آن با ماه محرم گفت: برنامه‌ها متناسب با ایام محرم خواهد بود.

وی با اشاره به ممنوع شدن استفاده از لوازم التحریر منقش به تصاویر شخصیت‌های کارتونی خارجی اظهار کرد: این مهم ابتدا باید از سوی خانواده‌ها آغاز شود تا مدارس کمتر با مشکل مواجه شود.

وی به روند اجرای طرح شهاب اشاره و آغاز حرکت را پایه چهارم ابتدایی دانست و گفت: در این طرح بر اساس مبنای علمی انواع هوش‌های هشتگانه بررسی می‌شود. در طرح شهاب به معلمان آموزش می‌دهند تا براساس مشاهداتشان به زمینه‌های استعدادهای برتر دانش‌آموزان دست یابند. بررسی دانش‌آموزان در سال‌های مختلف این امکان را ایجاد می‌کند تا استعدادها با دقت بیشتری بررسی شود. اگر طرح شهاب با همین قوت ادامه یابد شاهد شناسایی استعدادهای برتر در حوزه      دانش‌آموزی خواهیم بود و بسیاری از چالش‌های موجود رفع می‌شود.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۵۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر آموزش و پرورش: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم

رضامراد صحرایی اظهار داشت: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم، ما به قله نزدیک شده ایم و کسی که می‌تواند این الگو شدن را رقم بزند نظام تعلیم و تربیت کشور است.

به گزارش ایرنا، گزیده‌ای از سخنان صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در مراسم نماز جمعه تهران به شرح زیر است:

- بعد از ۱۲ سال اولین آیین نامه اجرایی برای اجرای سند تحول بنیادین از هیات دولت بیرون آمد، آیین نامه توسعه و تقویت مهارت‌های دانش آموزان.

- هر دانش آموز متوسطه یک مهارت که از مهر امسال اجرایی خواهد شد.

- امروز امتحانات نهایی تعیین کننده امتیاز ورود به دانشگاه هستند و مرجعیت به معلم و مدرسه و کتاب برگشته است.

- اجرای مصوبه شورای علمی و فرهنگی باعث شده است که شاهد حضور بیش از پیش دانش آموزان مناطق محروم در دانشگاه‌های سراسر کشور باشیم.

- همه حکمرانی و اداره کشور برخاسته از آموزش و پرورش است.

- کشور ما پیشرفت نخواهد کرد الا از طریق آموزش و پرورش.

- ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم، ما به قله نزدیک شده ایم و کسی که می‌تواند این الگو شدن را رقم بزند نظام تعلیم و تربیت کشور است.

دیگر خبرها

  • وزیر آموزش و پرورش: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • اختصاص ۲۰ میلیارد تومان تجهیزات به هنرستان‌های چهارمحال و بختیاری
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود
  • از معلمی روی صندلی چرخدار تا معلمی در برفی که هم‌قد دانش‌آموزان است
  • اینجا به تماشای ایثار بنشینید؛ معلمانی که پیامبر زمان خود شده‌اند
  • ۱۰ مصدوم در حادثه اتوبوس حامل دانش‌آموزان یزدی در محور یزد-طبس
  • آموزش ایمنیِ ترافیک به ۴۶۰۰ از دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان غربی
  • معلم خلاق، دانش‌آموز هنر آفرین
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور